Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Βασίλης Τσιαλιαμάνης : Απαραίητη η κατασκευή Εκθεσιακού κέντρου στην περιοχή


Την άμεση συνεργασία των φορέων του Νομού Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου για την ίδρυση και λειτουργία σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου με κονδύλια του ΕΣΠΑ και των υπολοίπων χρηματοδοτικών εργαλείων προτείνει ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης, ως ένα μέτρο για την ανάσχεση των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής.
Η δημιουργία ενός Εκθεσιακού Κέντρου αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της αγοράς και αυτό διαπιστώνεται από τις καθημερινές συναντήσεις που έχει ο υποψήφιος Βουλευτής με τους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, ένα αίτημα που συμμερίζονται και οι φορείς της αυτοδιοίκησης.
«Το ΕΣΠΑ είναι η μοναδική και ίσως τελευταία ευκαιρία για να προωθηθεί ένα έργο τέτοιου μεγέθους και σημασίας για την τοπική οικονομία», δήλωσε ο κ. Τσιαλιαμάνης και κάλεσε την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επαγγελματικό  - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο να αναλάβουν, ως οι πλέον αξιόπιστοι φορείς, αυτό το εγχείρημα από κοινού.
Το έργο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα προκειμένου να φιλοξενεί κλαδικές εκθέσεις, να αποτελεί πόλο έλξης για νέες επενδύσεις από ολόκληρη την Ήπειρο, την Ελλάδα και την γειτονική Αλβανία, και «συνδετήριο κρίκο» του καταναλωτικού
κοινού με τα υψηλής ποιότητας τοπικά αγροτικά προϊόντα αλλά και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
Επιπλέον, πρόκειται για μια δομή που μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του εκθεσιακού τουρισμού στην πόλη των Ιωαννίνων, μια μορφή τουρισμού που έχει ανάγκη η περιοχή, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτυχθεί με αποτέλεσμα την «διαρροή» ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών προς άλλες περιοχές.
«Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να περάσει το όραμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου από τα λόγια, στην πράξη. Είναι χρέος όλων μας, με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις που διαθέτουμε, να εργαστούμε για να θέσουμε το νομό Ιωαννίνων στο χάρτη των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Είναι ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της ρευστότητας, που τόσο επιζητά η αγορά», σημείωσε ο κ. Τσιαλιαμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου