Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περιοδεία Καλογιάννη σε Λογγάδες και Βασιλική


Συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Σήμερα επισκέφθηκε δημοτικά διαμερίσματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Ειδικότερα στους Λογγάδες και τη Βασιλική είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα Τοπικά Συμβούλια και με κατοίκους θέματα της περιοχής, κυρίως δε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) για την λίμνη Παμβώτιδα.
Η συζήτηση ήταν διεξοδική και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Σταύρος Καλογιάννης αφού άκουσε τις προτάσεις των κατοίκων, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι πρέπει να προηγηθεί η θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου και προγράμματος προστασίας περιβάλλοντος Ιωαννίνων, το οποίο δίνει -ως υπερκείμενος σχεδιασμός- τις γενικές χωροταξικές και περιβαλλοντικές κατευθύνσεις για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Ο Στ. Καλογιάννης επισήμανε ότι στο Ρυθμιστικό, για το οποίο είχε γίνει διαβούλευση σε κάθε χωριό, περιλαμβάνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για το σύμπλεγμα Λογγάδων
Βασιλικής Καστρίτσας Δροσοχωρίου, ενώ η Παμβώτιδα και το οικοσύστημά της έχουν βαρύνοντα ρόλο.
Τόνισε δε ότι το σχέδιο ΠΔ που προωθεί σήμερα το Υπ. Περιβάλλοντος (ΠΕΚΑ) δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί πριν το Ρυθμιστικό, καθώς αποτελεί ειδικότερη ρύθμιση. Επιπλέον, θα πρέπει να εκπονηθεί περιβαλλοντική μελέτη για τη συνολική περιοχή που καλύπτει πλέον το δίκτυο «Natura 2000» στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπως έχει διαμορφωθεί με το Ν. 3937 που ψηφίστηκε το 2011, διότι οι παλαιότερες σχετικές μελέτες είναι αποσπασματικές και δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς.
Τόνισε δε ότι το σχέδιο Π.Δ εισέρχεται σε λεπτομέρειες στον καθορισμό χρήσεων γης του λεκανοπεδίου, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο χωροταξικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, προτείνει δε ρυθμίσεις, όπως ο καθορισμός ζωνών, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
«Δυστυχώς και γι’ αυτό το μεγάλο θέμα του Νομού μας, δήλωσε ο Στ. Καλογιάννης, δεν υπήρξε από το 2009 μέχρι σήμερα καμία θετική εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου