Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Βασίλη Τσιαλιαμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου


Τα ζητήματα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πορεία του ΕΣΠΑ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, απασχόλησαν την συνάντηση του υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Τσιαλιαμάνη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότση, Ι. Καραμπίνα και Π. Κολόκα.
Ειδικότερα, στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν πολλά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον νομό Ιωαννίνων με πρώτο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την Λίμνη Παμβώτιδα. Ο κ. Τσιαλιαμάνης αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του ζητήματος αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η
Περιφερειακή Αρχή, εξέφρασε την πλήρη ταύτιση του με την θέση που έχει λάβει ο κ. Καχριμάνης, θεωρώντας ότι το τελευταίο σχέδιο έχει ενσωματώσει αρκετές από τις παρατηρήσεις των φορέων της περιοχής. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και την ανάγκη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό ενώ ο κ. Τσιαλιαμάνης εξήρε την πρωτοβουλία για το Ηπειρώτικο Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων.
Ο κ. Τσιαλιαμάνης ενημερώθηκε και για τα οικονομικά προβλήματα των Αιρετών Περιφερειών, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαραίτητους πόρους, αλλά και την μη καταβολή οφειλών του κράτους που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην επαφή του με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη, ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΣΠΑ και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τα θέματα αρμοδιότητάς τους μίλησε με τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι στην συνάντησή που είχαν, ο κ. Τσιαλιαμάνης εξέφρασε την ειλικρινή δυσαρέσκειά του για τη μη συμμετοχή του Π. Κολόκα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές, αναγνωρίζοντας την εντιμότητά του, τις ικανότητές του και την διάθεσή του για προσφορά, αρετές που έχει επιδείξει και κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου