Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

" Να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις εξ αποστάσεως σπουδές "


Την πρόταση δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων για τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ευρώπη, κατέθεσε με γραπτή ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου.
Στην ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κα. Γιαννάκου σημειώνει, ότι τα τελευταία χρόνια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην συνείδηση χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών, καθώς αποτελεί έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο απόκτησης προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου.
Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η Eλληνίδα ευρωβουλευτής, η αυξημένη αυτή ζήτηση έχει οδηγήσει σε μια υπερπροσφορά προγραμμάτων σπουδών από διαφόρους
αμφιβόλου προελεύσεως εκπαιδευτικούς φορείς, οι οποίοι ενώ φέρονται να απονέμουν ακαδημαϊκούς τίτλους, παραπλανούν ουσιαστικά τους υποψήφιους σπουδαστές σχετικά με την πιστοποίηση-αναγνώριση των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών στην ΕΕ.
Στα πλαίσια της σημερινής στρατηγικής για την ευρωπαϊκή συνεργασία «Εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση 2020», η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κάλεσε την Ευρ. Επιτροπή να εξετάσει την πρόταση δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων, στην οποία θα παρατίθενται όλα τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου που προσφέρονται από τα ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα. Με αυτό το τρόπο, οι υποψήφιοι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης σχετικά με τις εξ αποστάσεως σπουδές, χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επιτήδειων φορέων που εκμεταλλεύονται το υπάρχον θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του διαδικτύου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου