Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δυναμική Εξωτερική Πολιτική


Για να ασκήσει αποτελεσματική Εξωτερική Πολιτική μια χώρα πρέπει να διαθέτει στοιχεία ισχύος όπως, Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, βιώσιμη οικονομία, κοινωνική συνοχή, πολύπλευρες διεθνείς σχέσεις με ισχυρούς συμμάχους και βεβαίως πολιτική βούληση για την ανάληψη εγκαίρως πρωτοβουλιών για την ανατροπή απειλών που βλάπτουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα. Για όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας ως προς τους ανωτέρω παράγοντες, πρέπει στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Ελληνικός λαός να δώσει αυτοδυναμία στην Ν.Δ. για να μπορέσει η αυριανή κυβέρνηση να χειριστεί αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα. 
Πέρασε η εποχή που υπήρξαν πολιτικές του ΠΑΣΟΚ με συνθήματα ‘’ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’’ και μιλούσε για μια Μεσογειακή Ενότητα με χώρες που σήμερα η μια μετά την άλλη καταρρέουν από τα δικά τους προβλήματα. Ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
1. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, και τις αποφασιστικές κινήσεις που πρέπει κάνει σε σχέση με την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), πηγή πλούτου για την χώρα μας!
2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας, αλλά και των σχέσεων καλής γειτονίας.
3. Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να υπάρξει πρόοδος αλλά δυστυχώς η στάση της Τουρκίας εξακολουθεί να είναι προκλητική με παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων. Οι θέσεις της Ελλάδας πρέπει να γίνουν γνωστές με σαφήνεια σε όλες τις χώρες, και να καταγραφεί ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει να κινηθούν με πλήρη σεβασμό στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα όπως προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς Συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες.
4. Μικρά ανοίγματα που πραγματοποιεί η Τουρκική κυβέρνηση ως προς το Πατριαρχείο και κάποιες περιουσίες Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια των Ευρωπαίων για να πεισθούν ότι υπάρχει εκ μέρους της πνεύμα καλής θελήσεως για να εξυπηρετήσει την Ευρωπαϊκή της προοπτική.
Η Ελλάδα μπορεί και έχει όλα τα στοιχεία προκειμένου να ακολουθήσει μία δυναμική εξωτερική πολιτική, να προασπίζει τα συμφέροντά της στην περιοχή και παράλληλα να λειτουργεί ως πόλος σταθερότητας και ανάπτυξης, αρκεί να το θελήσουμε. 

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.

Διονύσιος Παπαδόγγονας

Υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου