Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

. Τσιαλιαμάνης: «Η ΔΩΔΩΝΗ δεν μπορεί να λειτουργεί με κομματικές Διοικήσεις»


 Η διασφάλιση της λειτουργίας της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, προς όφελος της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων είναι το διακύβευμα στις όποιες εξελίξεις περιμένουν την επιχείρηση το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Τσιαλιαμάνη.
Μοναδικός γνώμονας κάθε λύσης που αναζητείται και κάθε επιλογής που γίνεται για το μέλλον της επιχείρησης, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Τσιαλιαμάνη, να είναι η ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου και της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα της Ηπείρου. «Η επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι να αυξηθούν οι κτηνοτρόφοι από 7.000 που είναι σήμερα, σε 10.000», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος Βουλευτής σημειώνει ότι θεωρεί ως βέλτιστη λύση την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών και μέσω αυτού την σύμπραξη με στρατηγικό επενδυτή, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ακόμη και η πρόταση για εταιρία λαϊκής βάσης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, «εφόσον όμως αποτελεί ένα βιώσιμο σχήμα και δεν παραγνωρίζεται ο αναπτυξιακός
ρόλος της επιχείρησης για ολόκληρη την Ήπειρο και την κτηνοτροφία ευρύτερα», σημειώνει ο κ. Τσιαλιαμάνης.
Επομένως, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να είναι το «όχημα» της Ηπείρου για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
«Τις ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο θα κληθούν να αναζητήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Το βέβαιο είναι πως η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από όλες τις κυβερνήσεις και εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε ότι μια τέτοια επιχείρηση, με τόσο σημαντικό ρόλο, δεν μπορεί να λειτουργεί με κομματικές διοικήσεις και να εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα πέραν της ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, της παραγωγής ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας και αυτό πρέπει να διεκδικήσουν όλοι οι Ηπειρώτες», σημειώνει ο κ. Τσιαλιαμάνης.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, ο Β. Τσιαλιαμάνης επισκέφθηκε το Δροσοχώρι, τον Κατσικά, τον οικισμό Καραδήμα, το Μαυροβούνι, τα Ραβένια και τον Γεροπλάτανο. 

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ "ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ", ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΠΟΤΕ!

    ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή