Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Για να μην πάει χαμένη η λαϊκή πείρα, η αγανάκτηση και οργή


Η ιδιαιτερότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ότι συνυπάρχουν: ΠΡΩΤΟΝ οι δυνατότητες με την αποφασιστική μείωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να ανοίξει ο δρόμος, να πάει το κίνημα και η λαϊκή πάλη ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. ΔΕΥΤΕΡΟ ο κίνδυνος η λαϊκή οργή να παγιδευτεί και να γίνει το υλικό και η δύναμη για να αναμορφωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του σε βάρος του λαού. Να παγιδευτούν λαϊκές δυνάμεις στη φάκα του αστικού πολιτικού συστήματος.
Αυτό που κρίνεται λοιπόν στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι: Εάν η λαϊκή πείρα και οργή ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, θα εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να αναδειχτεί πανίσχυρο το μέτωπο των εργαζομένων και των λαϊκών
στρωμάτων, να αλλάζει αποφασιστικά τους συσχετισμούς σε βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ, για να γίνεται πιο αποτελεσματική η πάλη κατά της αντιλαϊκής επίθεσης, η πάλη για τη διεκδίκηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ή αυτή η οργή και πείρα για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα πάει στράφι, θα σκορπίσει δεξιά και αριστερά στα διάφορα αντιμνημονιακά αναχώματα και εφεδρείες του αστικού πολιτικού συστήματος, που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια για να παγιδέψουν τις λαϊκές δυνάμεις.
Η ισχυρή διάθεση απεμπλοκής των εργατικών λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι δείκτης θετικής πολιτικής πείρας και ωρίμανσης συνειδήσεων, αλλά δεν αρκεί.
 Δεν αρκεί αν, ταυτόχρονα, δε συμβαδίζει με την απόφαση για να στηριχτεί η μόνη δύναμη, το ΚΚΕ, που πρόβλεψε, προετοίμασε και αντιπάλεψε αταλάντευτα όλες τις δυνάμεις αυτές, κοινωνικές και πολιτικές, που πολεμούν και εξαθλιώνουν τις εργατικές μάζες. Το ΚΚΕ που αποτελεί την αποκλειστική εγγύηση ότι αυτό θα κάνει και αύριο, όπως κάνει 9 δεκαετίες, με όποιες θυσίες και αν χρειαστούν.
Κάθε άλλη επιλογή - παγίδευση σε αντιμνημονιακή ψήφο δεξιά και αριστερά μπορεί να αποδειχθεί σήμερα εξίσου επικίνδυνη και ολέθρια με την ψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Γιατί, την επόμενη μέρα των εκλογών η δύναμη που θα δοθεί στις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, που τώρα αντιπολιτεύονται το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτή η δύναμη θα γίνει το κέντρο αιμοδοσίας για την ενίσχυση του εξασθενημένου κορμιού του αστικού πολιτικού συστήματος.
Τα κριτήρια για όλες ανεξαίρετα τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να είναι ταξικά πολιτικά, εξίσου συγκεκριμένα και αυστηρά με αυτά που κρίνονται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Κριτήριο απόλυτο και καθοριστικό θα είναι ότι όλοι μαζί ο καθένας με τα δικά του λόγια, από τον Καμμένο και τον Καρατζαφέρη, μέχρι τον Κουβέλη και τον Τσίπρα, ορκίζονται και υποκλίνονται πίστη και αφοσίωση στα ιερά και τα όσια της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Κριτήριο για την απάτη σε βάρος του λαού είναι ότι όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί συγκαλύπτουν, όπως κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, τα αστικά πολιτικά κόμματα, την ΕΕ. Εξαπατούν με υποσχέσεις για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση χωρίς να ανατρέψουν τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους.
Κριτήριο είναι η απάτη που κάνουνε, γιατί έτσι τους βολεύει, ότι για τα αντεργατικά μέτρα και πολιτικές ευθύνονται τα μνημόνια, για να κρύψουν ότι αυτές οι πολιτικές είχαν προαποφασιστεί πολλά χρόνια πριν. Από το Μάαστριχτ που ψήφισαν όλοι μαζί, από τη Λευκή Βίβλο, από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και άλλες αποφάσεις της ΕΕ ότι τώρα απλά αξιοποιούν την κρίση για να τις εφαρμόσουν με τα συγκεκριμένα μέτρα. Οτι τα μνημόνια δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα μέσα για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους στις συνθήκες της κρίσης.
Οτι ακόμα και αν καταργούσαν τα μνημόνια η ανεργία δε θα αντιμετωπιζόταν, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δε θα αυξάνονταν, τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα επέστρεφαν πίσω, τα ωράρια δε θα σταμάταγαν να είναι ελαστικά και τόσα άλλα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί δε θα είναι προσωρινά, αλλά είναι μόνιμα όσο θα υπάρχει η αστική εξουσία. Λένε ψέματα ότι θα τα καταργήσουν, χωρίς να έρθουν σε ρήξη με την ΕΕ, γιατί αυτά δεσμεύουν τη χώρα για 30 χρόνια.
     Γι’ αυτό στις 6 του Μάη μην σκορπίσεις την ψήφο σου δεξιά και αριστερά.
                                   Ψήφισε ΚΚΕ

Ζορμπά- Ζιώβα Ρίτα        Υποψήφια βουλευτής  Άρτας του ΚΚΕ
            Μέλος του Δ.Σ Συλλόγου φαρμακοποιών Άρτας  
Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου