Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Aποφάσεις της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων


Στην έγκριση της απόφασης της πενταμελούς επιτροπής της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την τοποθέτηση πωλητών στις υπό ίδρυση λαϊκές αγορές στο Δήμο Ιωαννιτών προχώρησε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Οι υπό ίδρυση λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων και της Δροσιάς του Δήμου Ιωαννιτών. Σύμφωνα με την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής της Π.Ε. Ιωαννίνων, που παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευ. Βαγενάς, για τις δύο λαϊκές αγορές προβλέπονται συνολικά 140 θέσεις πωλητών (80 για τη λαϊκή αγορά των Σεισμοπλήκτων και 60 για τη λαϊκή της Δροσιάς). Οι θέσεις μπορούν να καλυφθούν τόσο από επαγγελματίες, όσο και από παραγωγούς, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Ακόμη, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τη συμμετοχή του προσωπικού
της σε σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιο για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέα Πότση, τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών έχουν ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με τη συμμετοχή επαγγελματιών οδηγών (οδηγών λεωφορείων και ταξί), ενώ θα ακολουθήσουν σεμινάρια με τη συμμετοχή των κυνηγών. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών) κ. Ι. Καραμπίνας υπογράμμισε πως τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου