Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Βασίλης Τσιαλιαμάνης : Είμαι σταθερά αντίθετος στους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία


Σε γραπτή δήλωσή του ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης, σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, αναφέρει τα εξής:

«Η επαναφορά στο καθεστώς πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν πρέπει να αποτελεί σημείο συζήτησης όσο διαρκεί η κρίση στη χώρα μας. 
Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που αποδεδειγμένα πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τυχόν άρση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
- Οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν και ο ήδη  «λαβωμένος» κατασκευαστικός κλάδος δεν θα έχει κανένα περιθώριο ανάκαμψης.
- Η κατάρρευση των αξιών στα ακίνητα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξεύρεση ρευστότητας, αφού θα απαιτούνται πολλαπλάσιες εξασφαλίσεις για την δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Έτσι θα ανακοπεί η όποια αναπτυξιακή δραστηριότητα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.
- Οι ίδιες οι τράπεζες θα αναγκαστούν να απομειώσουν αξίες με δυσμενή αποτελέσματα για αυτές.
- Η κοινωνική έκρηξη που θα δημιουργηθεί θα είναι πρωτοφανής
και οι επιπτώσεις της θα σαρώσουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, που με πολλές θυσίες γίνεται.
Είμαι σταθερά αντίθετος στους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Στόχος πρέπει να είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα όσοι σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν, να είναι και πάλι σε θέση να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου