Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η προχειρότητα και τα λάθη δεν έχουν τέλος στο Υπουργείο Παιδείας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για άλλη μια συνεχόμενη φορά, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας ήταν “δήθεν” λανθασμένη. Πρόκειται για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής  των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και ξαφνικά, χθες το πρωί, διαπίστωσαν από το Υπουργείο Παιδείας ότι ήταν λάθος. Και φυσικά, αυτός που είναι υπεύθυνος για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τους “υπεύθυνους –ανεύθυνους” του Υπουργείου Παιδείας, είναι  το απρόσωπο “σύστημα”.
Κανείς, όμως, δεν σκέφτηκε ποιός θα αποκαταστήσει την ηθική και οικονομική βλάβη που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί που ως επιτυχόντες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί, ως όφειλαν, στις αρμόδιες διευθύνσεις, από τη μια άκρη της χώρας, δηλαδή του τόπου κατοικίας τους  στην άλλη άκρη της χώρας όπου διορίστηκαν, για να λάβουν την  απάντηση ότι έγινε απλά λάθος.
Η προχειρότητα, τα λάθη, και ο μη προγραμματισμός δεν έχουν τέλος στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με μεγάλη ευκολία ανακοινώνει επίσημα αποτελέσματα, εκδίδει εγκυκλίους και έπειτα με μεγάλη ευκολία τις αποσύρει και δηλώνει “συγγνώμη, λάθος”, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις. Περιμένουμε, αυτή τη φορά, να ακούσουμε επίσημα ποιός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου