Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι Διαγράφουν τα Δωδεκάνησα και φθάνουν στην Κρήτη!


Ο χάρτης αυτός, που δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας, σχεδιάστηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Άγκυρας και θεωρητικό της Τουρκίας για θέματα χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, Prof. Dr. Sertaç Başeren και δημοσιεύεται από πολλά τουρκικά ΜΜΕ.
Οι Τούρκοι δείχνουν με κίτρινο χρώμα, την υφαλοκρηπίδα που αυτοί πιστεύουν ότι κατέχει η Ελλάδα και ομοίως με πορτοκαλί της Κύπρου.
Με ανοικτό μπλε χρώμα δείχνουν την υφαλοκρηπίδα που εμείς πιστεύουμε ότι σύμφωνα με το δίκαιο της θαλάσσης κατέχουν και με σκούρο μπλε αυτή που επιθυμούν να έχουν έτσι ώστε να εφάπτονται με την ΑΟΖ της Αιγύπτου και να διακόπτουν την Ελληνο – Κυπριακή συνέχεια!
Όπως αντιλαμβανόμαστε οι Τούρκοι «διαγράφουν» από το χάρτη την ΑΟΖ των Δωδεκανήσων και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη!
Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο να θέτει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίζει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα τέτοια. Το χειρότερο είναι ότι η διστακτικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης που διακατέχεται από το σύνδρομο της Φινλαδοποίησης (Finlandization) , ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας η οποία προφανώς έχει μπερδέψει την καλή γειτονία με το “νταβατζηλίκι” που προσπαθεί να πουλήσει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την γύρω περιοχή.
Υπάρχει Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει τα πάντα. Αυτό οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία και προπαντός οι γείτονες της θα πρέπει να της το επιβάλλουν.

Περίεργα παιχνίδια επίσης παίζει με το ερευνητικό σκάφος Piri Reis του οποίου το στίγμα (marine traffic) αφού μέχρι 23-09-2011 ήταν ορατό ανοικτά της Ρόδου, στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε σήμερα (26-09-2011) το πρωί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και από 11:00 εξαφανίστηκε και πάλι !!!.

Αντώνιος Βασιλείου
Υποστράτηγος (εα) – Πολιτικός Μηχανικός
τ. Σύμβουλος ΟΑΣΕ για θέματα συμβατικών εξοπλισμών
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου