Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ Α∆ΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ


Η καταρρέουσα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου για το µόνο που δεσµεύεται είναι θυσίες χωρίς αντίκρισµα. Πλέον, ακόµη και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οµολογούν την πλήρη αποτυχία. Η εµµονή στη λανθασµένη συνταγή προκαλεί ανήκεστη βλάβη στην οικονοµία , ενώ συνθλίβει τους πολίτες.
Με αίσθηµα ευθύνης, ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας κ. Αντώνης Σαµαράς, παρουσίασε αναλυτικά από την Θεσσαλονίκη τους βασικούς άξονες για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Σαµαράς, έδειξε ότι είναι έτοιµος να αναλάβει τις τύχες της χώρας στα χέρια του και µε συγκεκριµένο πρόγραµµα να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόµο της ανάπτυξης.
Απέδειξε ότι σε κορυφαία θέµατα οικονοµικής πολιτικής, η διαφορά πολιτικής στρατηγικής σε σχέση µε το ΠΑΣΟΚ είναι χαοτική Ορισµένες χαρακτηριστικές διαφορές –αλλά σηµαντικότατες για τους πολίτες και τη χώρα- είναι οι εξής:
Προσλήψεις
Η Νέα ∆ηµοκρατία µε αίσθηµα ευθύνης  ψήφισε στη Βουλή τη µείωση του κράτους. Μάλιστα έχει πει ότι για τα τρία πρώτα χρόνια δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος,   ενώ στην συνέχει θα εφαρµοστεί ο κανόνας του 1 προς 10.
Όµως, την ώρα που η Νέα ∆ηµοκρατία έχει την συγκεκριµένη πρόταση , η κυβέρνηση Παπανδρέου διόρισε   25.000 άτοµα. Αποτέλεσµα, οι µισθοί να έχουν
µειωθεί 13,5%, αλλά το κόστος του προσωπικού να έχει µειωθεί µόνο κατά 7%.
Χαράτσι στην ακίνητη περιουσία
Η κυβέρνηση Παπανδρέου στραγγαλίζει την οικοδοµή. Μέσα σε 20 µήνες επιβάλει τον έκτο φόρο στα ακίνητα, δηλαδή ένας φόρος ανά τρίµηνο! ∆υστυχώς, δεν καταλαβαίνει ότι η οικοδοµή έχει τον πρώτο κύκλο των επαγγελµάτων (180 επαγγέλµατα) που επηρεάζονται άµεσα .

Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι κάθετα αντίθετη στο συγκεκριµένο άδικο µέτρο που είναι αποτέλεσµα της ανικανότητας της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αντί το 2011, να περικοπούν οι δαπάνες κατά 1,5 δις. ευρώ αυτές αυξήθηκαν κατά 1,5 δις. ευρώ! Επίσης το δηµόσιο ταµείο έχει χάσει άλλο 1,5 δις. ευρώ από την αδυναµία είσπραξης του  ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και των φόρων της  ακίνητης περιουσίας του 2010 και του 2011. Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να συγκεντρώσει έσοδα από προαποφασισµένους φόρους, είναι η αιτία που φέρνει νέους δυσβάστακτους φόρους.
Αποκρατικοποιήσεις
Οι επιδόσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέµα των αποκρατικοποιήσεων είναι τραγικές. Τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια είναι πλέον ασφυκτικά, αφού θα πρέπει µόνο µέχρι το τέλος του µήνα να έχουν εισπραχθεί 1,4 δις. Ευρώ! Φτάσαµε στο σηµείο που το πούληµα να κοντεύει να γίνει ξεπούληµα. Μέσα σε 20
µήνες η αποτίµηση του χαρτοφυλακίου όλων των µετοχών του κράτους από τα 7,8 δις, έχει υποχωρήσει στα 3,4 δις. Για παράδειγµα, αν πέρυσι η κυβέρνηση που- λούσε το τελευταίο πακέτο του 10% του ΟΤΕ αντί να παίρναµε 390 εκατοµµύρια που πήραµε τώρα, θα είχαµε πάρει 580.000.000.
Η Νέα ∆ηµοκρατία, έχει αποδείξει ότι είναι το κόµµα που πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις. Άλλωστε, από τότε που ξεκίνησε η µεταπολίτευση, έχουν περίπου αποκρατικοποιηθεί 18 δισεκατοµµύρια, από τα οποία τα
7,5 δις. προήλθαν από  αποκρατικοποιήσεις που έγιναν από την Κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας της τελευταίας περιόδου. Είναι απαραίτητο σε κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει και µια αναπτυξιακή διάσταση . Πρέπει να γίνει σωστή διαπραγµάτευση, διαβούλευση, συζήτηση, ανάλυση, και οικονοµική στυγνή αριθµητική. H Νέα ∆ηµοκρατία, συµµετέχει στο Ταµείο Αξιοποίησης Περιουσίας του ∆ηµοσίου, όχι µόνο για να παρουσιάσει τις προτάσεις της αλλά και για να βοηθήσει την κυβέρνηση, από της οποίας το πολιτικό της λεξικό απουσιάζει η λέξη αποκρατικοποίηση.
Εργασιακή εφεδρεία
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει µετατρέψει την εργασιακή εφεδρεία σε ένα προθάλαµο απολύσεων. Με το νόµο που εφαρµόζει τώρα η κυβέρνηση, αντί να αποφεύγονται, οριστικοποιούνται οι µαζικές απολύσεις ένα χρόνο αργότερα!
Η πρόταση της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι τελείως διαφορετική. Σύµφωνα µε αυτή µπαίνοντας σε εργασιακή εφεδρεία οι εργαζόµενοι που θα κριθούν υπεράριθµοι θα προκαλέσουν, τελικά, σηµαντική µείωση των δαπανών του ∆ηµοσίου.
Επίσης, η Ν∆ έχει επεξεργαστεί την εφαρµογή του θεσµού ανάλογα µε την ηλικία όσων µπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία:
- Για όσους είναι πάνω από τα 50, προτείνεται εφεδρεία µε το βασικό µισθό  ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
- Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και
- Για όσους είναι από τα 30-40 µια τριετία.
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο µεταξύ υπάρχει ανάκαµψη, δηµιουργούνται θέσεις εργασίας και µπορούν να  τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται. Σε όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ότι µπορούµε να υπάρχει ταχύτερη µείωση προσωπικού και ελλείµµατος σε σύγκριση µε την άµεση απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου