Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ «ΑΦΕΡΙΜ ΕΦΕΝΤΙΜ» ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΥ


Ευτυχώς  που  έχουµε  τεθεί  υπό ευρωπαϊκό έλεγχο για να υποχρεωθούµε και σε δικό µας αυτοέλεγχο!!! Ποιος Έλληνας πολιτικός άραγε θα τολµούσε να κάνει µία  τέτοιου περιεχοµένου δήλωση που, στη λογική της, αντιπροσωπεύει το ανάλογο της σκέψης, «γιατί να µη κρατούσε η γερµανική κατοχή παραπάνω για να είχαµε µάθει την πειθαρχία, ή η ιταλική για να είχε οικοδοµηθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα όπως η ...Ρόδος»!
Αυτήν την τραγική δήλωση έκανε ο αµετροεπής αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονοµίας. Η δήλωση όµως αυτή που σηµαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει τον µπαµπούλα της που θα την πιέζει, αποτελεί οµολογία της ανικανότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει από µόνη της τα µέτρα που απαιτούνται  για  να  βγούµε  από την κρίση χρέους και ελλειµµάτων.
Ο πληθυντικός της µεγαλοπρέπειας που χρησιµοποίησε ο κ. Βενιζέλος, δηλαδή «να υποχρεωθούµε σε δικό µας αυτοέλεγχο», δεν αφορά τον ελληνικό λαό, που βγάζει φλύκταινες όταν ακούει για τρόϊκα και πρόσθετες επιβαρύνσεις. Ακόµη
και ο ∆ιεθνής Οργανισµός Εργασίας, ο ILO του ΟΗΕ, έκανε παράσταση στις Βρυξέλλες για την εξουθένωση που υφίσταται ο λαός µας.
Είναι προφανές ότι δεν χρειαζόµαστε επίσηµες κυβερνητικές οµολογίες για να αξιολογήσουµε την ικανότητα και αποτελεσµατικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα πεπραγµένα της συνοψίζονται:
-Στα δύο χρόνια που πέρασαν ανεκµετάλλευτα, αφού η αρχική απραξία των κυβερνώντων ήταν φυσικό να επιδεινώσει την κατάσταση και, αντιστοίχως, τα µέτρα που θα έπρεπε να πάρει στη συνέχεια, να είναι ιδιαιτέρως επαχθή.
-Στην ανάλωσή της, επί ενάµισυ χρόνο, στη συκοφάντηση της προηγού µενης κυβέρνησης, µαγειρεύοντας τα στοιχεία του ελλείµµατος, κατά οµολογία των δικών της ανθρώπων. Το αποτέλεσµα ήταν να θεωρήσουν a priori δεδοµένη την χρεοκοπία της Ελλάδας οι Ευρωπαίοι και το ∆ΝΤ στο οποίο ο Παπανδρέου απευθύνθηκε και να αρχίσει το γαϊτανάκι των Μνηµονίων που µας οδήγησαν σε αδιέξοδο.
-Στην άρνησή της να δανεισθεί, ευθύς ως ανήλθε στην εξουσία µε φυσιολογικά  επιτόκια. Αντιθέτως, δηµιουργώντας κατάσταση πανικού και απαξίωσης της Ελλάδας, οι αγορές τροµοκρατήθηκαν και συγκατένευσαν σε δανεισµό µόνο µε τοκογλυφικούς όρους. Ποιος θα κακίσει αυτόν που θα τολµήσει να υποθέσει ότι ήταν ένα στηµένο παιχνίδι;
-Στις γκάφες του υπερκινητικού αντιπροέδρου, ο οποίος από τη στιγµή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονοµίας, προκάλεσε ζήτηµα εγγυήσεων, εκνεύρισε τους πιστωτές µε φθηνούς τσαµπουκάδες διότι δεν τηρεί αυτά που ο ίδιος έχει προσυµφωνήσει, και ψεύδεται ασύστολα τροµοκρατώντας τον ελληνικό λαό. Από τις Βρυξέλες διαψεύδουν ότι έχουν ζητήσει πρόσθετα µέτρα, πέραν των συµφωνηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου