Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μαλλιά της Άννας


Πέρα από την ήρεμη αποφασιστικότητά της, το συγκρατημένο χαμόγελο της, τον ήπιο και τεκμηριωμένο λόγο της, την ανιδιοτέλεια, την καλοσύνη, την απλότητά της, την δημιουργικότητα, την ευθιξία και φυσικά πάνω από όλα την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, στην Άννα Διαμαντοπούλου θαυμάζω απεριόριστα τα μαλλιά της. Είναι πάντα  ένα έργο τέχνης που κερδίζει αμέσως τον τηλεθεατή. Δεν είναι μόνο η κόμμωση αλλά και η επιμέλεια κατά την εκτέλεση της.
Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες βουρτσιές (ο διορθωτής να προσέξει το β), απαιτούνται για αυτό το άψογο αποτέλεσμα. Βέβαια την τηλεοπτική εικόνα βοηθάει και η πόζα  που παίρνει, η γωνία στην κάμερα και γενικότερα η γλώσσα του σώματος. Το στενό χειλάκι της υποδηλώνει  την ισχυρή θέληση της να αναβαθμίσει την παιδεία, το ευρύ μέτωπο μαρτυράει ότι κατέχει την σοφία του σύμπαντος κόσμου, έχει φτάσει σε ύψιστα σημεία αυτογνωσίας έχει βρει το νόημα και παρ΄όλα αυτά ασχολείται με εμάς και τα παιδιά μας. Η μοναδική ευαισθησία της βέβαια φαίνεται  και στα ελκυστικά μήλα  του προσώπου στα οποία νομίζω πως διέκρινα ένα μαργαριταρένιο δάκρυ όταν επετεύχθη η συναίνεση στο νομοσχέδιο του υπουργείου της. Ναι! Η μεγαλόψυχη μητέρα της παιδείας .. έκλαψε. Πολύ ωραία μαλλιά είχε και την ώρα που ζητούσε συγνώμη για τα σχολικά βιβλία…. Είχαν μια ταπείνωση οι μπούκλες, μια συντριβή η χωρίστρα…. Συγκινήθηκα. Εντάξει δεν πρόλαβε… Εντάξει δεν υπάρχουν βιβλία. Δεν υπάρχουν καθηγητές.

Δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο και τα παιδιά μπορεί να κρυώσουν. Αυτά όμως είναι προσωρινά. Άσε που τα παιδιά θα σκληραγωγηθούν και αν αύριο μεθαύριο χρειαστεί να μεταναστεύσουν σε ψυχρότερα κλίματα για να βρουν δουλειά, θα είναι προετοιμασμένα. Όλα τα έχει σκεφτεί η κυβέρνηση. Εξ άλλου τα βιβλία, οι καθηγητές, τα λεφτά για πετρέλαιο είναι λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλειώδες έργο του επαναπροσανατολισμού της παιδείας προς την παγκοσμιοποίηση και την απελευθέρωση της από την Ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τόσα περιτά μαθήματα. Διότι εγώ χρόνια ονειρευόμουν για την κόρη μου να πάρει πηγαίνοντας στο σχολείο DVD  που γράφει:
Algebra kai stoixeia Pithanothtwn
Eykeidia Geometria
Fysikh
Arxaia Ellhinikh Glwssa kai Grammateia

Πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου