Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το δεύτερο και μοιραίο λάθος του ΠΑΣΟΚ


Είναι ώρα να φύγουν......
 Η αρχή έγινε με το χαράτσι στα ακίνητα, δηλαδή το πρώτο «φετίχ» της ιστορικής διαδρομής και κοινωνικής κουλτούρας των Ελλήνων, που έχουν μάθει να επενδύουν στην απόκτηση ενός σπιτιού, προκειμένου να στεγάσουν τα όνειρά τους, και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.
Η συνέχεια δόθηκε με την ανακοίνωση της… ποινικοποίησης της αποταμίευσης, όπως προβλέπει η υποχρέωση κατανάλωσης άνω του 50% του εισοδήματος κάποιου. Κόντρα στη λογική ενός ολόκληρου λαού, να βάζει στην άκρη χρήματα, ενίοτε και να τα κρύβει σπίτι του. Για τις δύσκολες ώρες.
Οι δυο παραπάνω αποφάσεις της Κυβέρνησης, συνιστούν τα δυο μοιραία λάθη του ΠΑΣΟΚ, που σφραγίζουν τη θορυβώδη απομάκρυνσή του από τα κοινωνικά στρώματα τα οποία επιχείρησε επί δεκαετίες να εκφράσει. Όπως και την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Το αισθητήριο όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δίσταζαν να αποδεχτούν και να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τα παραπάνω μέτρα, δεν τους ξεγέλασε. Γνωρίζουν ότι έχουν πλέον «απαλλοτριωθεί» από πολιτικά επιχειρήματα, όχι μόνο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως για την υπεράσπιση της ιδεολογικής ύπαρξης και της ανάγκης ιστορικής και πολιτικής συνέχειας του ΠΑΣΟΚ.
Η μάχη του καφενείου, της πλατείας, του χωριού, αλλά και της κάθε οικογένειας που συζητά την κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα, χάθηκε οριστικά για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ίσως να πρόκειται και για μια προχωρημένη… αίσθηση του χιούμορ από την πλευρά της ιστορίας. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει μαζί με την Ελλάδα που εκείνο δημιούργησε μετά το 1981. Το «υπόδειγμα» της Αλλαγής έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Κι αν η χώρα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, το ΠΑΣΟΚ… δεν θα μένει πια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου