Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΕΑΝΚΙ;


Πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΕΑΚΙ η κοινή σύσκεψη της Ε.Δ. και των εκπροσώπων των σωματείων που χρησιμοποιούν την πισίνα με κοινό στόχο να βρεθούν λύσεις κάλυψης του κόστους λειτουργίας μέχρι 31.12.2011 και να καθορισθεί το οριστικό πλαίσιο χρήσης του κολυμβητηρίου. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ. αφού αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τη Χώρα μας να έχει προβλήματα σοβαρά με την εφαρμογή του οικονομικού της προγραμματισμού και κατά συνέπεια και με την υλοποίηση των εγκεκριμένων προϋπολογισμών της, άλλωστε αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι και η κατάργηση του ΕΑΝΚΙ και συγχώνευση αυτού με το ΠΕΑΚΙ ως ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο- παρέθεσε:
  • Πρώτον, την οικονομική θέση και τα υπόλοιπα των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού διαθέσιμα ποσά για θέρμανση, που ανέρχονται σε 10.820€ και
  • Δεύτερον , ζήτησε τρόπους αξιοποίησης των αθλητικών χώρων , κάλυψης του κόστους από τους χρήστες καθώς και την από κοινού συντονισμένη προσπάθεια αναζήτησης πόρων και από άλλους φορείς. 
Αναπτύχθηκε ένας διάλογος και ακούσθηκαν οι απόψεις όλων, χωρίς βέβαια να βρεθεί και η οριστική λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία της πισίνας και ειδικότερα για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την θέρμανση του κολυμβητηρίου μέχρι 31.12.2011 , παρά τις ουσιαστικές προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι από το υπεύθυνο μέλος της Ε.Δ. κ. Μωραΐτη. Επισημαίνεται ότι η ποσότητα του απαιτούμενου πετρελαίου υπολογίζεται σε 70 τόνους (αξίας 70.000€ περίπου) και η διαθέσιμη πίστωση επαρκεί για τη λειτουργία περίπου είκοσι ημερών. Αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου με την ελάχιστη υπάρχουσα πίστωση και τα οφειλόμενα ποσά ύψους 5.803€ και στην πορεία αν δεν βρεθεί λύση, εκ των πραγμάτων η λειτουργία θα ανασταλεί με ευθύνη άλλων.Για τη μόνιμη λύση αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση και ορίστηκε εκ νέου συνάντηση τη Δευτέρα (3/10/2011).Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Φίλιου, ο οποίος με σχετική επιστολή μας ενημέρωσε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του Δήμου στη μικρή πισίνα για την εκμάθηση κολύμβησης σε όλους τους νεαρούς και μάλιστα σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας . Ακόμα ζήτησε την από κοινού αξιοποίηση και άλλων αθλητικών χώρων της Λιμνοπούλας με σκοπό να αναζωογονηθεί και να αλλάξει μορφή όλος ο περιβάλλον χώρος της.Η Ε.Δ. την βρίσκει αρκετά ενδιαφέρουσα , την εξετάζει και σύντομα θα συναντήσει τον κ. Δήμαρχο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους χρήστες.

Για την Ε.Δ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου