Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Είναι λογικό τα οικονοµικά θέµατα να βρίσκονται στην πρώτη γραµµή του ενδιαφέροντος του ελληνικού λαού, όµως υπάρχουν και άλλα προβλήµατα που µας απασχολούν ως κοινωνία και ως έθνος. Ο Αντώνης Σαµαράς στην πρόσφατη οµιλία του στη ∆.Ε.Θ. αναφέρθηκε και σε µία σειρά άλλων κρισίµων ζητηµάτων πέραν των οικονοµικών. Τόνισε την ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης, υπογράµµισε ότι όταν γίνει Πρωθυπουργός θα αποσύρει τον Νόµο Ραγκούση περί απονοµής της ιθαγένειας σε παράνοµους µετανάστες, µίλησε για την εγκληµατικότητα και το αίσθηµα ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες, υπενθύµισε στον κ. Γ. Παπανδρέου ότι η Ν.∆. παρακολουθεί στενά τις προκλήσεις των Τούρκων και των Σκοπιανών.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο περιεχόµενο των σχολικών βιβλίων, τα οποία παρουσιάζουν διαστρεβλωµένη την Ελληνική Ιστορία στο πλαίσιο της µορφωτικής συµφωνίας που είχε υπογράψει ο κ. Γ.Παπανδρέου µε τον Ισµαήλ Τζεµ. Ο Αντώνης Σαµαράς έκανε λόγο και για την απουσία των µεγάλων λογοτεχνών από τα σχολικά βιβλία και υποσχέθηκε ότι η Νέα ∆ηµοκρατία, όταν έλθει αυτοδύναµη στην Κυβέρνηση, θα επαναφέρει την ελληνικότητα , την εθνική αξιοπρέπεια και την ελληνική παράδοση στα Αναλυτικά Προγράµµατα όλων των
σχολικών βαθµίδων. Επίσης συγκινητική υπήρξε η κατάληξη της οµιλίας του µε έντονη αναφορά στο 1821, το οποίο κάποιοι προσπάθησαν προσφάτως να λοιδορήσουν και να σπιλώσουν.
Η πεποίθηση της Νέας ∆ηµοκρατίας, της οποίας ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραµανλής έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση –τότε ΕΟΚ- είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν έρχεται σε σύγκρουση µε την εθνική ταυτότητα και την προστασία των εθνικών συµφερόντων.
Το έχουν δηλώσει σηµαντικοί ηγέτες και οπαδοί της ευρωπαϊκής ενοποίησης, το γράφουν και τα επίσηµα κείµενα της Ε.Ε. ότι κάθε λαός δικαούται να καλλιεργεί την  εθνική και πολιτιστική του ιδιοπροσωπεία ταυτόχρονα µε την προσπάθεια για εµβάθυνση των ευρωπαϊκών θεσµών. Ιδιαιτέρως δε στον τοµέα της παιδείας είναι χαρακτηριστικό ότι η ισχύουσα Συνθήκη της Λισσαβόνας αφήνει το περιεχόµενο των σχολικών προγραµµάτων στην αρµοδιότητα κάθε εθνικού κράτους. Η Νέα ∆ηµοκρατία αγωνίζεται για να γίνεται πάντα σεβαστή η διάταξη του άρθρου 16, παρ. 2 του Συντάγµατος, ότι δηλαδή η παιδεία αποσκοπεί συν τοις άλλοις στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των ελληνοπαίδων. Άλλωστε και στις προτάσεις του κόµµατός µας για την Αναθεώρηση του Συντάγµατος για πρώτη φορά προτείνεται ειδική διάταξη για την προστασία της ελληνικής γλώσσας και της εθνικής ταυτότητος.
∆υστυχώς η Κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της υποτέλειας σε
όλα τα εθνικά, οικονοµικά και εκπαιδευτικά θέµατα και παρασύρεται από τα ουτοπικά όνειρα του Πρωθυπουργού για µία ... παγκόσµια διακυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα τα λύσει όλα! Εµείς παραµένουµε προσγειωµένοι και παράλληλα σεβόµαστε την
αξία του έθνους και του εθνικού κράτους, όπως κάνουν όλοι οι εταίροι µας στην Ευρώπη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου