Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Δ.: Εξεταστική για το πώς εκτοξεύσατε τα spreads 18 φορές πάνω


«Επικοινωνιακό τέχνασμα» και απόπειρα «συγκάλυψης» των κυβερνητικών ευθυνών για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την πρόθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση
συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας την τελευταία δεκαετία, αλλά και ειδικά για το θέμα των λεγόμενων greek statistics.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε «προφανείς» του λόγους που η κυβέρνηση «σπεύδει -και εκείνη- να καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής» και, προτάσσοντας τη σχετική δήλωση του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, τόνισε:
«Ξεκαθαρίζουμε, από τώρα, πως μία μόνον Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να υπάρξει.
 Εκείνη που θα διερευνήσει: Πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, πώς τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης, τι έγινε με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.»
Αν και παλαιότερα η ΝΔ υποστήριζε το επιχείρημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από το 1981, επέλεξε να αλλάξει στάση και να επικεντρωθεί πλέον στην περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα και σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου