Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥ∆ΩΝ ΤΟΥ


Προφανώς, κατά τον κ. Παπανδρέου και τους περί αυτόν, πρέπει να είναι αχάριστος ο ελληνικός λαός. ∆ιότι, ενώ όπου βρεθούν και όπου σταθούν µιλούν για το µεγάλο κατόρθωµα της διάσωσης της Ελλάδας από την χρεοκοπία και της µείωσης του ελλείµµατος κατά 5% -κάτι για το οποίο όπως λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον εκθειάζουν οι ευρωπαίοι- ο ελληνικός λαός «του έχει ρίξει µαύρο», πριν καν γίνουν εκλογές. ∆ιότι έχει καταλάβει ότι ούτε τη χρεοκοπία την έχουµε γλιτώσει ούτε το έλλειµµα περιορίστηκε.
Όλες οι δηµοσκοπήσεις (Public Issue, ALKO, MRB, GPO, VPRC, Κappa Research) πριν από τις θερινές διακοπές –όταν η πολιτική επικαιρότητα ήταν στο φόρτε της-αλλά και οι πρώτες φθινοπωρινές δείχνουν ότι ο λαός έχει οριστικώς γυρίσει την πλάτη στο κόµµα των Μνηµονίων και της παρατεταµένης ύφεσης. Με δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που πιστοποιούν την αγανάκτηση του κόσµου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Τη σύµπτωση της πρόθεσης ψήφου και της παράστασης νίκης υπέρ της Νέας ∆ηµοκρατίας. Η σύµπτωση αυτή των δύο µεγεθών, σχεδόν µε απόλυτη βεβαιότητα, υποδεικνύει τον νικητή στην επόµενη εκλογική αναµέτρηση.

Βεβαίως οι δηµοσκοπήσεις είναι απλώς εργαλείο αξιολόγησης του πολιτικού κλίµατος και επ’ ουδενί συνιστούν αποτέλεσµα κάλπης. Όµως το σηµαντικό στοιχείο όλων αυτών των ερευνών είναι ότι η Ν∆ κατάφερε, όχι µόνο να κλείσει σε χρόνο ρεκόρ την ψαλίδα της διαφοράς των 10,5 ποσοστιαίων µονάδων αλλά να περάσει σταθερά µπροστά. Και σ’ αυτήν την εξέλιξη δεν έχουν συµβάλει µόνο οι ξεκάθαρες και θεµελιωµένες θέσεις της Ν∆ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. ∆ιότι, στις ρεαλιστικές προσεγγίσεις της Ν∆ και στις σαφείς και κοστολογηµένες προτάσεις της για την έξοδο από την κρίση, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου συνεχίζουν τα προεκλογικά τους ψεύδη. Με συνεχείς παλινωδίες σε µέτρα ατελέσφορα που δηµιούργησαν µεγάλη ύφεση στην ελληνική οικονοµία. Με απαράδεκτες καθυστερήσεις. Με υποθήκευση της δηµόσιας περιουσίας στους δανειστές µας. Με υποθήκευση του µέλλοντος των επερχόµενων γενεών. Με οικονοµική εξουθένωση µισθωτών και συνταξιούχων και διατήρηση στο απυρόβλητο των µεγάλων φοροφυγάδων. Με το «τέλειο έγκληµα» της αποδόµησης της µεσαίας  τάξης της ελληνικής κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ έπεσε το ίδιο στην παγίδα της δηµαγωγίας και της πολιτικής απάτης που µετήλθε για ανέβει στην εξουσία. Κι αυτό διότι ο λαός συνειδητοποίησε την αλήθεια του δόγµατος: «Με γέλασες µία φορά, ντροπή σου, µε γέλασες δύο πάλι ντροπή σου, µε γέλασες τρίτη φορά, ντροπή δική µου...»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου