Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Οδύσσεια» η ψήφος εμπιστοσύνης, μετά τα... σικέ χαμόγελα


Πριν καν συγκληθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο οργανώθηκε το κίνημα των «αγανακτισμένων» βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι ακόμα και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ.
Την ώρα που χθες οι υπουργοί εισέρχονταν στη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης εξαπέλυε μύδρους κατά των επιλογών του πρωθυπουργού, κόβοντας μαχαίρι τα χαμόγελα και αποδομώντας την εικόνα ενότητας που μάταια προσπαθεί να καλλιεργήσει το ΠΑΣΟΚ:
«Με αγωνία και ελπίδα οι Έλληνες πολίτες ανέμεναν μια κυβέρνηση κοινωνικού ανοίγματος. Αντ’ αυτού προέκυψε μια κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις παρούσες εσωκομματικές ισορροπίες με στόχο τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού
Όμως αυτό δεν διασφαλίζει τη μεταρρυθμιστική πυγμή και αποφασιστικότητα, που έλειψαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, το μεγάλο ζητούμενο της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Βουδούρης. Είναι ο ίδιος βουλευτής που πριν από είκοσι ημέρες είχε χαρακτηρίσει λαϊκιστή τον Δ. Ρέππα, όταν δήλωσε ότι οι βουλευτές μπορούν να μειωθούν σε 200.
Η δήλωσή του ήρθε να αποκαλύψει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και, δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν μπόρεσε να την κρύψει πίσω από τη θεατρική παράσταση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διατυπώνονται και πάλι σκέψεις για υποψήφιους αντάρτες και επικίνδυνες ομάδες. Η ομιλία της Βάσως Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ταρακούνησε για τα καλά το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα και χθες ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης επέμενε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Μαζί με αυτούς ερώτημα παραμένει η στάση των μέχρι προχθές υπ’ ατμόν βουλευτών, όπως των κυρίων Κουρουμπλή και Κατρίνη, της κυρίας Αράπογλου κ.ά.
Μουρμούρα όμως φαίνεται πως έχει προκληθεί και στο βενιζελικό στρατόπεδο μετά τον ανασχηματισμό, με πολλά από τα μέλη του μπλοκ να αισθάνονται «αδειασμένα» από τον κ. Βενιζέλο μετά την αποδοχή της θέσης του αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών, αλλά και το ενδιαφέρον για την υπουργοποίηση συγκεκριμένων μόνο «πιστών» του όπως ο κ. Κουκουλόπουλος.

Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου