Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός συνενοχής


Όπως θ’ ακούσατε, προχθές το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα συμφώνησε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με μοναδική αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κι ύστερα να πάμε σ’ εκλογές. Θα διέσωζε την αξιοπρέπεια του, τη χώρα, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όμως, όμως, τροϊκανοί κολλήγοι μου και μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, μόλις το άκουσε ο άλλος, ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» και το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει ραμμένη με σακοράφα την καρέκλα στα οπίσθια του, κοντέψανε να πάθουν εγκεφαλικό. Λέγεται ότι φθάσανε κοντά στα όρια της «ενδοοικογενειακής βίας». Διότι ξέρετε, κάτι πολύ βαριοί greeklish συγγενείς διανοούμενοι, που κόβανε βόλτες στο Κατάρ, θεωρούν την Ελλάδα μια άγονη πνευματική και πολιτική έρημο για την μεγαλειότητα τους. Έτσι έγινε μια θεαματική κωλοτούμπα κι αποφασίσθηκε το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση να γίνουν Κούγκι της ιδεοληπτικής παρέας.
Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν έχει πλέον εφεδρείες. Όλοι πια συνένοχοι.  All together που λένε
και στο Μιντγουέστ. Κι οι σώφρονες κι οι αντιστασιακοί κι όσοι ως χθες το μεσημέρι διέδιδαν θέμα ηγεσίας, ανατροπές και νταηλίκια. Τελικά καμιά σαρανταριά ήταν, διαφωνούσαν και μεταξύ τους. Η κατάληξη; Μαλλί, γυαλί και παντελόνι Lee. Όλοι. Ύστερα πονέσαν τα χεράκια τους από το χειροκρότημα.
Σε λίγες εβδομάδες, άντε δυο τρεις μήνες, όταν η επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα του ανασχηματισμού θα ‘χει σκάσει, ο Βενιζέλος θα μιλάει ματαίως εφτά ώρες για την αξία της σιωπής και τους λαμπρούς μνημονιακούς ορίζοντες κι ο Παντελής θα σκάβει λάκκο να μπει μέσα να κρυφτεί, τότε, γύρω από τη Βουλή θα είναι κανά εκατομμύριο νοματαίοι με μάτι που γυαλίζει.
Ο Γιώργος, , με την κωλοτούμπα του και τον ανασχηματισμό συνενοχής, πυροβόλησε το όλον ΠΑΣΟΚ στην επιγονατίδα. Το πάλαι ποτέ κίνημα, πλέον χάνει τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά τον στήριζαν. Κανείς δεν θα γυρίσει πίσω. Ο Γιώργος κι οι γκρίζοι Ηρακλειδείς του, το σόϊ κι οι λοιποί παρατρεχάμενοι αυτοκτόνησαν πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου