Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ολιγομελής όχι, Ολιγοήμερη σίγουρα η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου

Η... αγία οικογένεια από τη μια (Μαργαρίτα-Νίκος) και οι «προδομένοι» υπουργοί της αυλής του Γιώργου Παπανδρέου από την άλλη είδαν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.
 Τον «βίδωσαν» στην καρέκλα την ώρα που κοινωνία και κόμματα του λένε να φύγει. Η αποκάλυψη μιας από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει το άγριο παρασκήνιο που ακολούθησε για ώρες. «Αντώνη, συγγνώμη» του είπε ο κ. Παπανδρέου, «οι διαρροές μού προκάλεσαν πολλές εσωτερικές πιέσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την ώρα που έγινε γνωστή η πρόταση για «κυβέρνηση σωτηρίας» με ταυτόχρονη παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου,
τα «πορτοκαλί» τηλέφωνα του Μαξίμου άναψαν και χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» στο περιβάλλον.
 Η ιστορία έμοιαζε σαν ένα ριμέικ της «παραίτησης» του Γιώργου Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική του ήττα το 2007.
 Οι ίδιοι άνθρωποι, με πρωτεργάτες τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου, που από το αυθαίρετο των Λουτρών της Ωραίας Ελένης δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει στα τηλεφωνήματα προς το... παιντί την αγαπημένη της ρήση ότι «οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται παρά μόνο από τον λαό», και τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου, να του... απαγορεύει την παραίτηση, μια και υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, ανάγκασαν τον Γιώργο να μετατρέψει προσωρινά την ταπείνωσή του σε... κωλοτούμπα και να παραμείνει υπό προθεσμία στην καρέκλα του. Όσο για τους υπουργούς του; Ο Ανδρέας Λοβέρδος για πρώτη φορά δηλώνει ότι νιώθει «σε πολιτικό κενό», η ΄Αννα Διαμαντοπούλου με άρθρο της στρέφεται κατά της λύσης των τεχνοκρατών, ενώ οι Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Δρούτσας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον πίεσαν να μη φύγει από την πρωθυπουργία. Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς, βράζουν, γιατί δεν ήξεραν τίποτε. Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εθνικής Άμυνας δε, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, έλεγε ότι έπειτα από αυτές τις κινήσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να σταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου